Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/lartours/public_html/modules/database/classes/kohana/database/mysql.php on line 59
LAR Tours :: Program social - Insula Sicilia :: Program destinat persoanelor peste 55 de ani. :: Italia
 • Mallorca - o insula .. balearica
  Mallorca - o insula .. balearica

 • ANTALYA - vara 2012
  ANTALYA - vara 2012

  zona Antalya

 • Sicilia - insula vulcanului Etna
  Sicilia - insula vulcanului Etna

 • KOS - insula lui Hipocrate
  KOS - insula lui Hipocrate

Program social - Insula Sicilia

Program destinat persoanelor peste 55 de ani.

Destinatie: Italia

Resort: Statiune

Transport: Avion

Perioada:

19-01-2012 ~ 23-04-2012

Incepand cu 345 EUR

 

Va oferim ca destinatie de vacanta insula Sicilia in cea mai favorabila perioada a anului in care temperaturile sunt ideale pentru a vizita Sicilia, un adevarat muzeu in aer liber.

Sicilia este cea mai mare insula din Marea Mediterana si este locul care satisface toate cerintele celor care o aleg drept destinatie de vacanta, indiferent daca este vorba despre iubitori de plaje superbe, de mare si de natura sau de pasionati de arta, cultura sau istorie.

Sicilia este un taram aparte, o insula separata de restul Italiei, nu numai de mare, ci si de secole de experiente istorice si culturale. Si totusi, este o parte extrem de importanta a tarii iar scriitorul german Johann Goethe, profund impresionat de frumusetile insulei, spunea „sa vezi Italia fara sa vezi Sicilia este ca si cum nu ai fi vazut Italia deloc, pentru ca Sicilia este cheia intregii tari”.

De-a lungul timpului, acesta insula i-a atras pe cartaginezi, romani, greci, vandali, arabi, normanzi, spanioli, francezi. Invadatorii Siciliei au lasat insulei o extraordinara mostenire: teatrele de la Siracusa si Taormina, impozantele temple de la Agrigento si Sagesta, superbele mozaicuri din Piazza Armenia, stilul arhitectural cu influente maure sau maiestuosul stil arhitectural, mostenire ce se poate vedea cel mai bine la catedralele Monreale si Cefalu.

Catania este al doilea oras ca marime din Sicilia, fiind situat pe coasta de est, la mica distanta de vulcanul Etna. Aspectul unic al Cataniei se datoreaza in mare parte pietrei vulcanice, de culoare gri, folosita pentru numeroase edificii publice si palate. Frmusetea si valoarea artistica si istorica a centrului baroc al Cataniei a fost recunoscuta prin includerea ei in Patrimoniul UNESCO.

Palermo, capitala Siciliei, este un oras modern, cu un ritm alert de viata si numeroase obiective interesante, mai ales vechi monumente si cladiri. Dar in afara obiectivelor culturale vom gasi si magazine, piete, restaurante si localuri traditionale. In Piata Marina se afla Parcul Garibaldi. Aici, Balcescu are un bust asezat chiar langa cel al prietenului sau Giuseppe Garibaldi. Parcul are o vechime de peste 100 de ani, fiind fondat in 1886, iar statuia lui Balcescu este strajuita de imensi ficusi cu trunchiuri impletite si de palmieri exotici. "Nicolae Balcescu, grande storico e patriota romeno morte a Palermo", scrie pe soclul statuii revolutionarului de la 1848.

Taormina este recunoscuta ca fiind “Perla Marii Mediterane” si este situata pe coasta de est a insulei, deasupra a doua golfuri a caror imagine este desprinsa parca dintr-o carte postala. Statiunea a fost construita pe Muntele Tauro, iar in fundal se vede vulcanul Etna; este o priveliste care iti taie pur si simplu respiratia. Taormina poate fi cel mai bine descrisa ca fiind o combinatie intre munti, mare de azur, stanci dramatice si istorie. Renumitul teatru grec din Taormina este una dintre atractiile turistice importante; de aici puteti admira o frumoasa priveliste a coastei de est. O plimbare pe stradutele inguste ale Taorminei cu magazine chic, cafenele si restaurante este un prilej de incantare. Nu trebuie sa ratati o plimbare prin gradinile publice din Taormina, pline de verdeata si flori multicolore.

Il Padrino - „Nasul”

Numele insulei Sicilia duce inevitabil cu gandul la Mafia Siciliana. Mafia s-a nascut la Corleone: un satuc “ratacit” in munti, “ascuns” in spatele orasului Palermo, pamant de agricultori si pastori, cicoare si ricotta. Aici se afla “Olimpul” nasilor, aici este centrul puterii a celebrei Cosa Nostra.

Vulcanul Etna – „vulcanul care nu doarme niciodata”, a fost un subiect de mare interes pentru mitologia clasica si credintele populare; s-a incercat explicarea comportamentului vulcanului prin religie, considerandu-se ca zeii uriasi din legendele romane si grecesti controleaza vulcanul.anul.

 

 

Localitate

Hoteluri

Date plecare

Tarife

Golful Naxos

 

 

Sporting Baia Hotel 4*

(www.hotelsportingbaia.com)

 

 

19.01, 02.02, 16.02,

01.03, 08.03, 15.03,

20.03 (6 nopti)

22.03 si 24.03 (8 nopti)

02.04, 06.04,

09.04 (*), 13.04 (*),

15.04, 16.04, 20.04,

22.04, 23.04

 

 

 

345 €

Cape Mills

Park Hotel Capomulini 4*

(www.parkhotelcapomulini.it)

02.05, 04.05, 07.05, 09.05, 11.05

375 €

14.05, 16.05, 18.05, 21.05, 23.05, 25.05, 28.05

385 €

Supliment SGL: 120 euro

Copil 0-1.99 ani : 100 euro in camera cu 2 adulti

Copil 2-11.99 ani: reducere 30 euro in camera cu 2 adulti

Nota: (*) Supliment obligatoriu pentru pachetele de Past: 100 euro/pers

 

 

Tarifele includ:

biletul de avion Bucuresti – Catania – Bucuresti

transfer aeroport– hotel– aeroport

7 nopti de cazare la hotel 4*

mic dejun + cina si cate 1 pahar de apa si vin la masa

1/2 zi excursie optionala inclusa (Riviera Ciclopilor )
– asistenta turistica pentru intreaga perioada

 

Tarifele NU includ:

taxele de aeroport: 50 EUR / persoana

asigurare medicala si storno

 

(* ) Plecarile din 22.03 si 24.03 includ 8 nopti de cazare pentru care se achita un supliment de 20 eur / pers.

(**) Plecarea din 20.03.12 include 6 nopti de cazare pentru care se acorda o reducere de 20 eur / pers.

 

  – Persoanele care nu au insotitor cu varsta peste 55 ani ani platesc supliment 50 euro/sejur 7 nopti.

     BONUS! Pentru posesorii de Card Club Senior Voyage nu se percepe acest supliment.

Supliment obligatoriu pentru pachetele de Paste: 100 euro/pers

Excursiile optionale pot suferi modificari iar programul concret, desfasurat pe zile, al excursiilor optionale se va primi la destinatie.

Excursiile gratuite se vor organiza in prima sau in ultima zi , in drum spre aeroport sau hotel, in functie de orarul de zbor.

Grupul minim pentru a se organiza excursiile optionale este de minim 20 persoane.

Hotelurile mentionate in acest program pot fi modificate, oferindu-se alternative similare.

Tarifele afisate pot suferi modificari in functie de fluctuatiile de pret ale taxelor sau ale petrolului, impuse de compania aeriana.1. Va recomanda incheierea asigurarii storno.

La inscriere se plateste un avans de 30% din totalul pachetului achizitionat.

Restul de plata trebuie achitat cu pana la 14 zile inainte de plecare.

Este obligatoriu ca la inscriere as transmiteti corect datele: numele si prenumele, data nasterii, serie si numar carte de identitate sau pasaport.

Dupa emiterea biletelor, adica cu 21 zile inainte de plecare, biletele sunt nerambursabile, nu permit schimbarea numelor si nu permit modificarea rutei de calatorie de catre turist.

In cazul anularii unor curse de catre companiile aeriene turistul va fi informat dupa primirea informarii de touroperator si va fi rerutat pe o alta cursa fara nici un cost suplimentar.

Orarul de zbor se poate modifica si trebuie reconfirmat telefonic sau prin accesarea site-ului la sectiunea informari plecari cu 24 de ore inainte de plecare.

Conditiile de penalizare in caz de anulare, dupa inscriere si confirmarea acesteia, sunt urmatoarele:

 • 50% din costul excursiei pentru retragere de la data confirmarii pachetului pana la 31 de zile inainte de plecare.
 • 75% din costul excursiei pentru retragerea de la 30 de zile pana la 21 zile inainte de plecare .
 • 100% din costul excursiei pentru retragere sub 20 zile inainte de plecare.

 

Riviera Ciclopilor

Reprezinta istorie, cultura, natura. Acest loc se afla in Acireale si a fost facut faimos de catre Homer in Odiseea. Riviera Ciclopilor ofera un peisaj frumos ?i pitoresc catre insulele Lachea ?i Le Corbusier.

Turul Cataniei

Vom vizita orasul de la poalele Etnei: centrul istoric, Domul si Piata Domului. Simbolul orasului este Fantana Elefantului compusa dintr-un elefant sculptat din lava neagra si un obelisc egiptean deasupra. Elefantul apartine epocii romane, iar obeliscul are origine egipteana, relizat din granit. Ambele componente sunt antice si sunt ridicate pe un soclu de marmura alba.

Acesta excursie este BONUS pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD.

 

 

1. Excursia in Taormina - este una dintre cele mai populare destinatii turistice din Sicilia. Orasul a fost construit pe o panta in trepte, ceea ce face Taormina o atractie unica. Vom vizita renumitul teatru grec. Optional, se poate face o mini croaziera in jurul golfului, pân? la Capul Taormina, pentru a vedea grotele din imprejurimi. (35 euro/pers)

 

2. Excursie in Siracusa - vizitam Siracusa, oras declarat patrimoniu mondial UNESCO. Incepem cu un tur de oras cu vizitarea principalelor atractii: Templul lui Zeus, teatrul grec, Catedrala din Siracusa din Insula Ortigia, atelierul de papirus si Urechea lui Dionis. Vom incheia ziua cu o plimbare in Insula Ortigia. Nu ratati frumoasele strazi de piatra, cafenelele si restaurantele din Siracusa.(35 euro/pers)

 

3. Excursie la Rezervatia Naturala Etna - O excursie pe muntele Etna este într-adev?r o adev?rat? aventur?, acesta fiind cel mai activ vulcan din Europa. Se viziteaza Refugio Sapienza la 1900 m altitudine. De aici puteti cumpara suveniruri sau sticle de vin sculptate in lava intarita. O parte din traseul pana la 3000 m se face cu telescaunul iar apoi ne continuam ascensiunea pe jos. La aceasta altitudine vom putea merge pe rauri de lava intarita „simtind” sub picioare caldura emanata de vulcan. (30 euro/pers)

 

4. Excursie la Palermopentru a descoperi acest oras plin de locuri istorice si artistice, se vor vizita: Palazzo dei Normani cu Capela Palatina, Catacombele Capucinilor, Catedrala, Biserica Martorana.

Nu putem rata Catacombele Capucinilor unde se pot vedea peste 8000 de fosti locuitori ai orasului Palermo mumificati, unii aproape scheleti, altii pastrati intr-o stare foarte buna. In drum spre Palermo vom vizita Monreale. Catedrala din Monreale este una dintre cele mai mari si frumoase catedrale. Minunatele mozaicuri, incanta privirea oricarui pelerin care ii calca pragul. (52 euro/pers)

 

5. Pe urmele „Nasului”

Vom ajunge la Savoca, locul in care Michael Corleone (interpretat de Al Pacino) intalneste familia miresei sale. Vom putea savura briose si un cappucino exact in barul in care au fost semnate documentele casatoriei dintre cei doi. Ne vom indrepta spre orasul Forza d'Agro si vom vizita locurile in care s-au filmat scene din filmul „Nasul” urmate de oprire la Biserica La Traiade, biserica in care Corleone mergea sa se roage. (35 euro/pers)

 

6. Valea Templelor in Agrigento Cea mai renumit? atractie este situl arheologic ce contine ramasitele diferitelor temple dorice datând din secolul V I.Ch.

Templul Concordia: Ridicat în 430 Î.Ch., este cel mai bine pastrat templu Doric si unul din cele mai frumoase din punct de vedere al proportiei si armoniei formei.

Templul Giunone: are 40 de coloane, din care 16 cu capiteluri. In apropiere sunt altarele de sacrificiu.

Templul lui Hercules: Este cel mai vechi templu din Agrigento, construit cu un singur rand de coloane pe toate laturile.

Templul lui Zeus: una din cele mai mari cl?diri a arhitecturii grecesti, masurand 112/ 56 m, a fost construit în 480 Î.Ch. în cinstea lui Zeus, dupa victoria împotriva Cartaginezilor.

(50 euro/pers)

 

7. Turul Maltei – Vizitam Valletta oras modern dar vechi de peste 400 ani cu obiective: Catedrala Sf. Ioan, Palatul Marilor Maestri (exterior) si Gradinile Barrakka. Catedrala Sf. Ioan este cel mai cunoscut obiectiv turistic maltez si cel mai bun exemplu de stil baroc. Catedrala adaposteste una din cele mai impresionante si faimoase opere de arta ale Europei: Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul pictat de Caravaggio. Vizitam apoi Mdina, fosta capitala a Maltei cu catedrala Sf. Paul.

( 150 euro/pers )

* Acesta excursie se va organiza in functie de programul catamaranului.

Maroc

Casablanca – Marrackech– Fez – Meknes – Rabat – Casablanca
oferta

Destinatie: Maroc

Resort: Orase

Transport: Avion + Autocar

Perioada:

17-03-2012 ~ 24-03-2012

Incepand cu 785 EUR

Detalii

Bucharest Hidden Treasuries

Discover the most impressive religious buildings in the capital.
oferta

Destinatie: Bucuresti

Resort: Oras

Transport: by car / subway

Perioada:

01-02-2012 ~ 31-12-2012

Incepand cu 25 EUR

Detalii

Ano Novo de Lisboa

oferta

Destinatie: Lisabona

Resort: Oras

Transport: Avion

Perioada:

27-12-2012 ~ 02-12-2012

595 EUR

Detalii