Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/lartours/public_html/modules/database/classes/kohana/database/mysql.php on line 59
LAR Tours :: Israel si Iordania - pe urmele crestinatatii :: Religie, istorie si traditie intr-o calatorie in :: Israel si Iordania
 • Salzburgerland
  Salzburgerland

 • Magical Ano Nuevo
  Magical Ano Nuevo

 • Coasta de Azur
  Coasta de Azur

 • KOS - insula lui Hipocrate
  KOS - insula lui Hipocrate

Israel si Iordania - pe urmele crestinatatii

Religie, istorie si traditie intr-o calatorie in

Destinatie: Israel si Iordania

Resort: Statiune

Transport: Avion + Autocar

Perioada:

22-03-2012 ~ 29-03-2012

Incepand cu 685 EUR

 

Ziua 1: BUCURESTI – HAIFA – TIBERIAS

Intalnire la ora 08.30 pe Aeroportul International Otopeni “Henri Coanda”, cu reprezentantul agentiei. Dupa formalitatile vamale, imbarcare pe cursa El Al 574, Bucuresti (11.05) - Tel Aviv (13.40). Aterizare pe aeroportul Ben Gurion. Deplasare pe coasta Mediteranei la Haifa, splendid oras-port la Marea Mediterana, aflat intr-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vizitarea Manastirii Stela Maris. Vom admira Templul cultului Bahai, cu gradinile pe terase suspendate. Parasim Haifa si ne indreptam spre Tiberias. Cina si cazare hotel 3*/ 4*, categoria ”turist” in Tiberias.

Ziua 2: MUNTELE TABOR - CANA GALILEII – NAZARET CAPERNAUM – AMMAN

Mic dejun. Deplasare spre Muntele Tabor. Vizitarea Bisericii Ortodoxe ridicata pe locul unde s-a petrecut Schimbarea la Fata (transfer maxi-taxi, 5 Euro/persoana, se achita la urcare). Cana Galileii - vizitarea Bisericii unde a avut loc prima minune a Domnului - transformarea apei in vin. Nazaret, vizitarea Bisericii Catolice Buna Vestire, ridicata pe locul casei Sfiintilor Ioachim si Ana si a Bisericii Ortodoxe Sf. Arhanghel Gavril, cu izvorul unde acesta i-a vestit Fecioarei Maria ca va naste pe Iisus Hristos - Fiul lui Dumnezeu, pictata de fratii Morosanu in anul 1977. Capernaum – supranumit „Orasul Domnului”, Tabgha unde Iisus a savarsit minunea inmultirii painilor si a pestilor, Muntele Fericirilor – locul unde Mantuitorul a rostit Fericirile. Raul Iordan - Chibut Yardenit, ”locul amenajat al Botezului”. Deplasare la Ben She"an (Decapolis), vom trece peste podul Seik Husein, apa Iordanului, trecand din Israel in Iordania. Continuand printre munti si vai adanci, ne indreptam spre Amman, capitala Iordaniei, numita in antichitate Philadelphia. Cina si cazare in Amman, la Hotel Region 3*sup./similar.

Ziua 3: AMMAN – PETRA – AMMAN

Mic dejun. Deplasare cu autocarul la Petra. Vizitarea extraordinarei capitale a Nabateenilor, sapata in stanca roz, redescoperita in anul 1812 dupa o cautare de circa 300 de ani, una dintre cele mai spectaculoase realizari ale umanitatii. Vom vedea defilee inguste, fatade sapate in stanca, temple, morminte funerare. Ne vom opri in special pentru a vizita Tezaurul Al Khazanek si Amfiteatrul. Petra a fost inclusa prin vot universal in anul 2007 in randul noilor 7 minuni ale lumii antice si moderne. Petra cu comorile ei reprezinta cea mai cunoscuta atractie turistica a Iordaniei. Parasim Petra si trecand peste Valea lui Moise, revenim la Amman. Cina si cazare la Hotel Region.

Ziua 4: JERASH – MUNTELE NEBO - AMMAN

Mic dejun. Deplasare la Jerash (anticul Gerasa), important oras din perioada romana. Vizitarea vechiului oras cu impunatoarea poarta de intrare (Hadrian), strazi, arce si coloane deosebit de bine pastrate. Vom vizita Forumul Oval, Amfiteatrul, Templul lui Zeus si Artemis, Aleea Cardo, in linie dreapta cu peste 200 de coloane in stil Doric si Ionic. Continuam, indreptandu-ne spre Muntele Nebo (800 metri), de unde Moise a vazut Pamantul Fagaduintei. Tur panoramic al orasului Amman – Citadela, cu perspective spre Amfiteatrul Roman, Templul lui Zeus, Palatul Omayazilor, Muzeul de Arheologie. Cina si cazare la hotel in Amman.

Ziua 5: VALEA IORDANULUI – QUMRAN – JERIHON – BETHLEEM

Mic dejun. Deplasare spre valea Iordanului, vizitarea locului real al Botezului lui Iisus. Continuam spre granita si vom trece din Iordania in Israel in dreptul orasului Ierihon. Prima oprire: Qumran la Marea Moarta (-400m), cea mai joasa mare de pe glob. Scurta oprire la magazinul cu produse cosmetice si restaurant / autoservire. Intram in Cisiordania (viitorul stat Palestinian), pentru vizitarea celui mai vechi oras din lume: Ieriho. Vizita la Biserica Greco-ortodoxa, unde se afla "Dudul lui Zacheu" si la Biserica si Caminul Romanesc. Continuarea drumului pe un traseu spectaculos pana in Valea Hozevei pentru vizitarea Manastirii Sfantului Mare Mucenic Gheorghe(sec.VI). Aici se afla racla cu moastele Sf Cuvios Iacob Hozevitul de la Neamt si a altor sfinti. Cina si cazare la hotel 3* superior / 4* in Bethleem.

Ziua 6: BETHLEEM – IERUSALIM – VIA DOLOROSA

Mic dejun. Vizitarea Bisericii Ortodoxe a Nativitatii si a Criptei unde Dumnezeu S-a facut Om, pentru mantuirea noastra (aici se afla o icoana a maicii Domnului “Aparatoarea Bethleemului”, facatoare de minuni); Biserica romano-catolica Sf. Ecaterina si Grota Laptelui sau “Grota pruncilor ucisi”. Ierusalim. Vom intra in Cetate prin poarta Sf.Stefan. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa, cu cele 14 statii in care s-a oprit Iisus pe Drumul Crucii, pana la Sfantul Mormant. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, vizitarea Paracliselor Sfinte. Cina si cazare hotel in Bethleem.

Ziua 7: MUNTELE MASLINILOR – MUNTELE SION

Mic dejun. Deplasare cu autocarul spre Muntele Maslinilor. Continuam pe jos cu vizitarea Bisericilor Pater Noster (Tatal Nostru) si Dominus Flevit (Domnul a plans), Gradina Getsimani cu Biserica Natiunilor, Biserica Mormantului Maicii Domnului si Pestera Getsimani. Vizita pe Muntele Sionului, la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Cina cea de Taina, Mormantul Marelui rege David, Zidul Plangerii. Cina si cazare in Ierusalim, hotel 4.

Ziua 8: EIN KAREM –LUD (LIDA) - AEROPORT BEN GURION

Mic dejun. Deplasare la Ein Karem - patria Sf. Ioan Botezatorul, unde vom vizita Biserica Sf. Ioan ridicata pe locul nasterii Sf. Ioan Botezatorul si Fantana Fecioarei Maria. Continuam spre Lud, antica Lida, unde vom vizita Biserica Sf. Gheorghe Biruitorul (unde se afla moastele Sfantului si Braul cu care a fost legat), apoi ne deplasam la Aeroportul Ben Gurion, pentru formalitatile de plecare. Imbarcare pe cursa El Al LY 571 cu decolare la ora 17.15 si sosire la Bucuresti la ora 21.00. 

 

 

Pret/persoana: 685 EURO (loc in camera dubla / tripla)

Supliment camera single: 200 Euro
 

SERVICII INCLUSE:

 • transport avion Bucuresti - Tel Aviv - Bucuresti cu Compania EL AL

 • 7 nopti cazare cu demipensiune (bufet suedez), la hoteluri 3* superior/4*: 1 noapte Tiberias, 3 nopti Amman, 2 nopti Bethleem, 1 noapte Ierusalim

 • transport autocar modern (a/c), pentru executarea programului in Israel

 • intrari la obiectivele turistice din Israel

 • asistenta pe aeroportul din Tel Aviv, la sosire si la plecare

 • ghid local vorbitor de limba romana, la principalele obiective in Ierusalim

 • autocar (a/c) si ghid iordanian, 4 zile in Iordania

 • insotitor roman de grup

 

NU SUNT INCLUSE IN PRET:

 • taxele de aeroport: 150 EURO/persoana (se achita la agentie), pot suferi modificari

 • taxa viza Iordania: 15 EURO/persoana (se achita la agentie),

 • taxa intrare/iesire Iordania: 16 EURO/persoana (se achita la agentie).

 • biletele de intrare la obiectivele turistice din Iordania: 75 EURO/persoana (din care intrarea la Petra costa 55 euro) - se achita la agentie

 • tips” (bacsisuri), obligatorii in zona: 25 EURO/persoana in Israel si 15 EURO/persoana in Iordania (pentru ghizi locali, soferi, hoteluri si restaurante),care se vor achita delegatiilor firmelor partenere din Israel si Iordania,

 • Bauturi, mese optionale sau alte intrari care nu sunt incluse in program;

 • Transfer micobuz Muntele Tabor: 5 EURO/persoana - se achita la fata locului;

 • asigurare medicala si asigurare storno

 

 

 

GRUP MINIM:

35 persoane. Supliment grup 25-34 persoane: 20 euro/persoana.
 

TERMEN LIMITA DE INSCRIERE: cu 15 zile inainte de data plecarii, cand se depun actele pentru obtinerea vizei de Iordania.

CONDITII DE RETRAGERE / ANULARI:

 • 20% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul  de 29-20 zile calendaristice inainte de data plecarii;
 • 50% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul  de 19-10 zile calendaristice inainte de data plecarii;
 • 80% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 9-4 zile inainte de data plecarii;
 • 100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic sau egal cu 3 zile inaintea plecarii.

 

OBSERVATII:

 • Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii (pentru acces Israel si viza Iordania, numai copie xerox).

 • Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor.

 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

 • Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.

 • Deoarece taxele de aeroport pot fi modificate de catre compania aeriana in orice moment, valoarea acestora va fi comunicata in momentul emiterii biletului de avion.

 • Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor.

 • Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.

 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita de oficialitatile de resort, conform standardelor proprii.

 • Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

 • Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

 • Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

Coasta de Azur

oferta

Destinatie: Franta

Resort: Cannes, Monaco - Monte Carlo, Nisa

Transport: Avion, cursa charter

Perioada:

21-06-2012 ~ 06-09-2012

Incepand cu 626 EUR

Detalii

Oferta Speciala Sharm el Sheikh

oferta

Destinatie: Egipt

Resort: Orase

Transport: Avion + transfer aut

Perioada:

23-08-2012 ~ 25-10-2012

548 EUR

Detalii

Revelion thailandez

oferta

Destinatie: Pattaya si Bangkok

Resort: Orase

Transport: Avion

Perioada:

29-12-2012 ~ 07-01-2013

1275 EUR

Detalii